SundancebulldogsLeavitt, Alternative en Continental Bulldog
 


De Old English Bulldog


Het karakter van de Old English Bulldog is stabiel en pittig te gelijk.
De Old English Bulldog is een hond die gefokt is uit de Bulldog uit Engeland ten tijde van de 18e eeuw. Deze Bulldog werd gebruikt om te vechten tegen allerlei opponenten zoals stieren, beren, apen, leeuwen, enz.
De Bulldog is wel een hond die trouw is aan zijn baas, erg vasthoudend is, en graag wil werken voor zijn baas. Dit karakter hoort bij een compacte hond in een atletisch zwaar bespierd, niet al te groot lichaam in de gewichtsklasse van rond de 30 Kg (uiteraard met grotere en kleinere exemplaren)


Uit deze Bulldog zijn meerdere rassen voortgekomen, zoals bijv. de Bullmastiff, Engelse Bulldog en de American Bulldog. Echter alleen de American Bulldog wordt gezien als een directe afstammeling.
De Bulldog van tegenwoordig vecht niet meer met stieren e.d., maar is een ideale gezinshond, een echte Bull, maar met een groot hart voor de baas. Deze hond leeft onder de mensen en met de mensen, in de gezinnen en tussen de kinderen.
De Old English Bulldog van nu heeft het zelfde karakter en de hardheid van de Bulldog, echter zonder de scherpe kantjes van vroeger.


Land van herkomst: Amerika,gehouden als: Gezelschapshond, ideale gezinshond. Gemiddelde schofthoogte: 48-55cm reuen, 40-45cm teven. Gewicht:25 tot 40 kilo.
E-mailen
Bellen
Map