SundancebulldogsLeavitt, Alternative en Continental Bulldog
 


Onze visieGraag willen wij hier onze keus voor dit prachtige ras duidelijk maken. Ooit zijn we begonnen met een Engelse Bulldog, daarna nog een uitstapje gemaakt naar de Amerikaan.
Toen kwamen we in aanraking met de Old English Bulldog. Onze keuze viel al snel op de Leavitt Bulldog, een Bull die buiten heerlijk aktief is, uitstekend ademt en graag werkt. Maar die thuis ook gewoon rustig is en lekker kan luieren.
In Europa proberen wij, in samenwerking met diverse andere fokkers, dit mooie en gezonde ras in stand te houden. Natuurlijk röntgenen wij al onze Bullen op HD, ED en spondylose. De basis in onze Bullen is de Leavitt Bulldog, die wij graag nog beter zien.
De bloedlijnen binnen dit type zijn echter zeer beperkt, daarom combineren wij met Continental  en Alternatieve Bulldoggen. Zodoende kunnen wij bloedvreemd fokken. Dit voorkomt vele erfelijke problemen. Door samen te werken met diverse fokkers in Europa vergroten we natuurlijk de beschikbare genenpool, dit komt het ras alleen maar ten goede en sluit bovendien aan bij onze visie, namelijk;
Verbeteren en niet vermeerderen.
Bij de combinaties die wij maken tussen reu en teef staan gezondheid en karakter altijd op de eerste plaats, deze twee eisen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Omdat wij altijd streven naar verbetering, fokken we volgens de strenge regels en richtlijnen van de  Old Type Breeders Association OTBA.
Buiten het HD, ED en spondylose röntgenen van teef en reu, betekent dit ook, niet fokken met reuen en teven jonger dan 18 maanden. Bij het fokken met de Old English Bulldog geldt voor ons, dat het welzijn van de hond altijd voorop staat, dus zeker niet iedere loopsheid dekken.
De samenwerking met diverse fokkers in Europa geeft ook nog een stukje sociale controle, wat de Bullen natuurlijk weer ten goede komt.E-mailen
Bellen
Map