SundancebulldogsLeavitt, Alternative en Continental Bulldog
 


Oorsprong


Met de gedachte een gezondere Bulldog te fokken, hebben in de afgelopen decennia, verschillende mensen naar hun eigen inzicht, getracht de Bulldog van vroeger terug te fokken.
Leavitt Bulldog
In 1971 startte David Leavitt in samenwerking met de universiteit van Ohio een fokprogramma op, om de Bulldog van vroeger terug te fokken, de Leavitt bloedlijn, met als resultaat een gespierde, goed ademende en  atletische Bulldog.


Renascence Bulldog

Renascence of wedergeboorte. Met de gezondheidsproblemen destijds, heeft  Chadde JoliCoeur een Bulldog ontwikkeld, waarin hij deze problemen niet wilde hebben. Zo ontstond rond 1990 een krachtige, middelgrote, werklustige en atletische Bulldog.


Continental Bulldog


Imelda Angehrn is de grondlegger van de Continental Bulldog, erkend door de  Schweizerische Kynologische Gesellschaft (SKG). Zij kruiste in de eerste generaties Old English Bulldogs met Engelse Bulldoggen.Victorian Bulldog
In 1985 begonnen de heren Ken Mollet & Graham Woods uit  Engeland met het terug fokken van hun ideale Bulldog, de Victorian Bloedlijn, dit resulteerde in een zeer zware en massieve bulldog.Hermes Bulldog
De heer Miller en mevrouw Hermes vonden de Leavitt Bulldog niet hun perfecte OEB, zij hadden een zwaardere OEB voor ogen. Dit resulteerde in een eigen bloedlijn, namelijk de Hermes ,  met als resultaat een kort geblokte, zware Bulldog.Alternative Bulldog
De Alternative is een combinatie uit de bovenstaande types. Het spreekt voor zich dat er voor dit type zeer veel bloedlijnen te gebruiken zijn. Hierdoor kan men "bloedvreemd" fokken, met als resultaat prachtige, gezonde Bulldogs.
Wij gebruiken als basis  vooral de Leavitt. Helaas zijn de bloedlijnen binnen de Leavitts erg beperkt. Daardoor is het bijna niet mogelijk om niet verwante combinaties te maken. Dat brengt een aantal problemen met zich mee, zoals erfelijke afwijkingen.
Door combinaties te maken met de andere types, fokken wij zoveel mogelijk bloedvreemd. Dit brengt zeer mooie, maar veel belangrijker, gezonde Old English Bulldoggen. Voor ons staan gezondheid en karakter voorop in de keuze voor de combinaties die we doen. Wij werken alleen met Bulldoggen die zijn aangekeurd door de OTBA e.V.

 

E-mailen
Bellen
Map